top of page

YLC events: ervaringen beklijven en maken het verschil

Je herkent het vast wel: je hebt een nieuw idee, een visie en werkt er keihard voor en dan is eindelijk zover! Een enorme ontlading en gevoel van trots. Dat is precies wat wij afgelopen week hebben mogen ervaren. Het eerste live event met de club was een feit! Het was een buitengewone dag vol plezier en inspiratie. We nemen je mee naar ons event, met als thema mindset & problem solving.

Stel je even voor...

Een 400 jaar oud landhuis, gelegen in de prachtige Utrechtse polder. Omgeven door groen en binnen een inspirerende en kleurrijke omgeving. Terwijl je de hal betreedt, word je omringd door kaartjes die als sneeuwvlokken om je heen dwarrelen. Elk kaartje draagt een prikkelende vraag. Je kiest een kaartje met een vraag die jou aanspreekt en geniet van een heerlijk drankje. Het kennismaken met andere clubleden kan beginnen!


Direct voel je de energie en ontstaat er een bruisende sfeer. Je deelt verhalen over wie je bent en voor welke organisatie je werkt. Vanuit de gedeelde rol in leiderschap ontstaat er al snel een bijzondere klik.

Hoe kom je over als leider?

Als leidinggevende maak je regelmatig een eerste indruk. Maar hoe vaak krijg je de kans om écht inzicht te krijgen in de labels die anderen op jou plakken? Wanneer je iemand voor het eerst ziet, is je brein bewust en onbewust bezig met het labelen van die persoon. Dit helpt je om de wereld om je heen begrijpelijker te maken. Na een welkomstwoord stelden we onszelf voor aan de hand van dit soort labels, zoals: moeder, creatief, ongeduldig, bourgondisch en ook de strijd tussen de labels introvert en extravert werd besproken. En daar bleef het niet bij...

Daarna was het de beurt aan de clubleden om elkaar labels te geven die hun eerste indruk omschreven. In kleine groepjes ontstonden prachtige en openhartige gesprekken die voorbij de oppervlakte gingen. Het was een unieke kans om te ontdekken hoe jouw leiderschap werd waargenomen en om de labels die anderen jou toedichten beter te begrijpen. Tot slot volgt nog een speeddate sessie aan de hand van de kaartjes die iedereen bij binnenkomst heeft gekozen. We kunnen stellen: het ijs was definitief gebroken.

Het effect van jouw lichaamshouding op anderen

Vervolgens duiken we de inhoud in: wat is toch die hype rondom mindset? Wat is het wel en vooral wat is het niet? En belangrijker nog, hoe beïnvloedt het jouw handelen als leider? We delen de nieuwste wetenschappelijke inzichten en leggen de link naar jouw lichaamshouding en hoe dit je manier van denken en handelen beïnvloedt. Tijdens de workshop Power Posing ervaar je de impact van een krachtige en open lichaamshouding. Want het ontvangen van waardevolle informatie is slechts stap 1. Stap 2 draait om de ervaring. Pas wanneer je het daadwerkelijk ervaart, zal het beklijven en een verschil maken.

De kunst van problem solving

Hierna verbinden we mindset met problem solving middels een interactief experiment waar de clubleden gezamenlijk mee aan de slag gaan. Want wanneer spreken we eigenlijk van een écht probleem en hoe ga jij daar als leider mee om? Welke overtuigingen beïnvloeden jouw aanpak en werken ze in jouw voordeel of juist onbewust tegen je?


Sparren met gelijkgestemden

Na een dag vol waardevolle inzichten en een aantal ervaringen rijker is het tijd om te doen waar alle leden om hebben gevraagd: met elkaar sparren. De leiders gingen in kleine groepjes uit elkaar en bespraken waar ze tegenaan liepen. Deze gesprekken waren openhartig, soms kwetsbaar, maar altijd doordrenkt met humor en een oprecht gevoel van interesse in elkaar.


En dit is pas het begin! We hebben gezien hoe ons idee werkelijkheid werd en hoeveel waarde het toevoegt aan het leven van leiders. Vanaf 1 juli 2023 gaat ons jaarprogramma van start en we kunnen niet wachten om verder te bouwen aan deze gezamenlijke droom. Het creëren van dé plek voor inspiratie, connectie en persoonlijke ontwikkeling voor leiders.


Schrijf je hier nu in en laat ons je inspireren, uitdagen en ondersteunen in jouw leiderschapsreis. Blijf op de hoogte en maak vanaf het begin deel uit van iets buitengewoons!


Ben je op zoek naar een andere manier van leren en groeien? Schrijf je dan snel in voor onze volgende workshop: Resilient Leadership


83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page