top of page
Image by Redd F

VOOR BEDRIJVEN

Je bent een HR professional of je hebt een team met leidinggevenden en bent op zoek naar de beste manier om young professionals met een leidinggevende functie te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Met een stevig fundament voor hun leiderschap carrière als gevolg. Geweldig! En leuk dat je in die zoektocht meer te weten wil komen over de Young Leadership Club. 

Binnen de Young Leadership Club zijn we gek op het onderwerp leiderschap. Leiders beïnvloeden ons allemaal, of we nu leiden, volgen of proberen uit de buurt te blijven. Wij ontzorgen organisaties door de ondersteuning en training van young professionals met een leidinggevende functie uit handen te nemen. 

Wil je weten hoe?

Dit terwijl de impact en invloed van een leidinggevende enorm blijkt te zijn op de prestaties en betrokkenheid van medewerkers. Waar gaat het mis? 

* Klik op het cijfer voor de wetenschappelijke onderbouwing

Hoe komt dit?

 1 / Door het aannamebeleid 

Bij de meeste organisaties word je leidinggevende als je:

 • goed bent in je huidige werk, 

 • een promotie verdient,

 • zelfvertrouwen uitstraalt,

 • extravert bent of

 • ​een klik of overeenkomsten hebt met je eigen manager.

Maar dit maakt je nog geen goede leidinggevende.
 

 2 / Door het werkpakket en opleidingsklimaat 

Leidinggevenden hebben te weinig tijd voor hun mensen door de zogenaamde 'prestatie val '. Leidinggevenden concentreren zich te veel op wat moet ik doen in plaats van wie moet ik zijn? En eerlijk is eerlijk, veel organisaties beoordelen hun leiders ook op basis van prestaties en resultaten. In tegenstelling tot het hoger management wordt er te weinig geïnvesteerd in de leiderschapsontwikkeling van leiders met de meeste impact: de middenmanager die met zijn voeten in het klei staat.

Waarom jonge leidinggevenden?

We weten allemaal dat leidinggevenden een belangrijke rol vervullen. Er is geen functie waarbij een beroep wordt gedaan op zoveel verschillende competenties als bij een leidinggevende functie. 

 

Echter weten we uit ervaring dat jonge leidinggevenden (tussen de 20 en 40 jaar oud) een specifieke kijk hebben op leiderschap. Het wordt door hen als lastig ervaren om deze visie in de praktijk te brengen door de heersende leiderschapsstijl en organisatiecultuur. Het gevaar is dat jonge leidinggevenden zich hierdoor conformeren aan wat er is, in plaats van zich te ontwikkelen zoals zij willen zijn als leider.  

Daarnaast zien wij dat er in organisaties vooral veel tijd en energie wordt gestoken in high potential programma’s en het ontwikkelen van talent. Maar wanneer iemand daadwerkelijk leidinggevende is en met zijn voeten in het klei staat, dat dan de nodige en structurele ondersteuning en training ontbreekt. 

 

We hebben talloze gesprekken gevoerd met young professional leidinggevenden. En in deze gesprekken komt het telkens op hetzelfde neer: zij voelen zich alleen, ze missen ondersteuning en de mogelijkheid om te sparren. Ze zijn vaak overweldigd door alles wat er bij hun nieuwe rol komt kijken en door alle verwachtingen die ze waar willen maken. 

How you develop leaders, is how they will develop your organization

Young Leadership Club

Vodafone.png

 Be a better leader in a minute per week 

Na een aantal dagen op de hei of het volgen van een training zijn we vaak vastberaden, geïnspireerd en gemotiveerd om wat we geleerd hebben in de praktijk te brengen. Maar als we vervolgens weer druk of gestresst zijn, vergeten we onze nieuwe ideeën of vaardigheden toe te passen en vallen we terug op onze oude gewoontes. Daarom geloven wij dat echte leiderschapsontwikkeling on the job gebeurt, met kleine stapjes en vallen en opstaan. 

 

Wij zijn op zoek gegaan naar een manier om leidinggevenden aan te moedigen om frequent kleine en makkelijk uitvoerbare acties te ondernemen die, wanneer ze herhaald worden, tot langdurig succes leiden. 

 

Neem bijvoorbeeld Tim. Tim wil graag een goede manager zijn en is daar erg druk mee. Hij rent van de ene meeting naar de andere, wisselt van de ene taak naar de andere spreadsheet. Hij komt er daardoor nauwelijks aan toe om even stil te staan bij  de goede prestaties van zijn team of het voeren van een écht gesprek met een teamlid.

Gedurende onze trainingen zijn wij voor Tim een soort mini coach, die op zijn schouder zit (we weten dat dit een beetje gek klinkt). Zo nu en dan fluisteren we hem in: ‘pssst, hey Tim, probeer in je volgende teamoverleg eens af te trappen met het uitspreken van een compliment richting iemand die recentelijk iets bewonderenswaardigs heeft gedaan’. 

 

Deze reminder is een voorbeeld van een ’nudge’, oftewel: een ‘duwtje in de goede richting’. 

 ' Wanneer je het geleerde echt tot uitvoering brengt ' 

Om dit mogelijk te maken werken wij met nudges. Nudges zijn korte, wetenschappelijk onderbouwde suggesties die leiden tot impactvol gedrag.

 

Onze nudges zijn gepersonaliseerd en ontworpen om specifiek gedrag te triggeren rondom het geleerde. Want alleen leren is niet voldoende. Het begint met leren en begrijpen, maar vervolgens is het zaak om te focussen op de daadwerkelijk gedragsverandering. Op deze manier integreren wij onze training gemakkelijk met de werkomgeving en dagelijkse praktijk van de leidinggevende. Deze nudges zorgen voor effectieve micro-acties gedurende de gehele periode van ons programma en ver daarna.

Waarom bij de Young Leadership Club?

 • Concrete expertise: wij zijn niet all over the place maar hebben focus op leidinggevenden tussen de 20 en 40 jaar.
   

 • 13 jaar managementervaring: wij zijn zelf leidinggevenden geweest en hebben samen 13 jaar ervaring in het management vak.
   

 • Wij tillen je over je eigen excuses heen.
   

 • Wij zijn energieke, praktisch en oplossingsgericht. Van ons krijg je concrete, creatieve adviezen die je direct kunt toepassen in de praktijk, want we weten: je hebt het al druk genoeg. 

Onze aanpak is gericht op het tot leven brengen van theorie, leren door te doen en het ondersteunen van leidinggevenden om hun inzichten om te zetten in echte gedragsverandering. Op maat gemaakte trainingsprogramma’s waar leidinggevenden leren hoe ze moeiteloos, zelfbewust en effectief leiding kunnen geven. 

 

Alle trainingen die binnen organisaties worden gegeven, worden samen met de klant ontwikkeld met de daarbij horende nudges. Dit om ervoor te zorgen dat de inhoud helemaal aansluit bij de wensen en werksituatie.

Intake

Op basis van het eerste gesprek en de geformuleerde doelstellingen, maken wij een eerste voorstel

Ontwikkelfase

Vervolgens schaven we samen aan de inhoud. Door samen een programma te maken dat aansluit bij de dagelijkse praktijk van deelnemers zorgen we voor een programma dat ook echt leuk, interessant en relevant is.

Uitvoering

Tijdens de uitvoering blijven we monitoren en waar nodig tijdig bijsturen om de gestelde doelen te behalen.

bottom of page