top of page
Scherm­afbeelding 2023-06-05 om 19.51.14.png

RESILIENT
LEADERSHIP

Groei boven comfort ijsbad ervaring voor leiders

Het goede voorbeeld geven, besluiten nemen, motiveren, aanspreken, korte en lange termijn doelen stellen, luisteren, problemen oplossen, samenwerking aanmoedigen en ook nog een beetje op jezelf letten en gezond blijven. 

Geen functie doet een beroep op zoveel verschillende competenties als een leidinggevende functie. Je staat de hele dag 'aan', zit veel in je hoofd en vanuit alle kanten worden dingen van je verwacht. Dit vraagt zowel fysiek als mentaal veel van je.

Een dag waarin je tijd maakt voor jouw groei als leider 

BREIN

Wat weten we toch weinig over de werking van ons brein en dat terwijl het van grote invloed is op hoe we ons voelen, denken en doen. Daarom staat het opdoen van kennis over de werking van ons brein, gericht op leiderschap centraal. Om stapsgewijs het brein optimaal te benutten. 

 

Mensen managen, is het brein managen.

MINDSET

Als je eenmaal begrijpt wat de kracht van je brein is, zal je inzien hoe jouw gedachtes, handelingen en emoties verband houden met elkaar en van invloed zijn op je dagelijks functioneren en je omgeving. Vervolgens staan we stil bij het fenomeen mindset. Wat is mindset en hoe kun je mindset voor je laten werken. Wat is het verschil tussen een statische en groei mindset?

Wanneer zet jij welke mindset in? En ben je bewust van de impact ervan zowel op jezelf als op je collega's.

 WEERBAARHEID

Ontdek hoe je instinctief reageert. Een ijsbad stelt je bloot aan acute prikkels die uit ons moderne leven verdwenen zijn en versterkt je bewustzijn. Wat is jouw eerste reactie als je hiermee geconfronteerd wordt? Ga je vechten, vluchten of blijf je verstijft staan?

Er is een 4e weg, namelijk tot volledige ontspanning komen en in controle blijven. Wanneer je hiertoe in staat bent, dan kun je dat ook wanneer je geconfronteerd wordt met stressvolle situaties in het dagelijks leven.

 Voordelen ijsbad 

Krijg inzicht in je instinctieve reacties: je weet wat je eerste reactie is in moeilijke en spannende situaties en hoe je in control kunt blijven.
 

Verhoogde alertheid en focus: een ijsbad zet je meteen 'aan' en zet je op 'scherp'! Het haalt je uit je hoofd en in je lichaam (1).
 

Sterker immuunsysteem: het is wetenschappelijk bewezen dat trainen met de kou, adem & focus je immuunsysteem een boost geeft. Hierdoor ben je minder vatbaar voor virussen en word je minder snel ziek. Tijdens de workshop boost je je immuunsysteem en leer je hoe je hier ook thuis mee aan de slag kan gaan (2).
 

Je krachtig en energiek voelen: trainen met de kou geeft je energie! In eerste instantie omdat je lichaam een heleboel gelukshormonen aanmaakt in een ijsbad. Op de lange termijn omdat je je bloedvatenstelsel traint waardoor je meer energie overhoudt (3). 
 

Groei boven comfort kiezen: je leert jouw neiging naar comfort te herkennen en dit om te buigen naar het bewust kunnen kiezen voor groei. Welke niet comfortabale actie je dan ook moet ondernemen, jij doet wat nodig is om van A naar B te komen. Zonder excuses, zonder bullshit.

Zo ziet de workshop eruit op 12 maart 2024 in Tilburg

Schermafbeelding 2023-06-06 om 21.07.49.png
 • Intieme setting met maximaal 12 deelnemers 
   

 • Uitleg werking van het brein en de impact op leiderschap
   

 • Uitleg wetenschap achter mindset en hoe training met kou, adem & focus je mentale weerbaarheid versterkt
   

 • Ademwerk

 

 • Uitleg over je reflexen en hoe je deze kunt controleren in uitdagende situaties
   

 • 1 op 1 coaching in het ijsbad
   

 • Inclusief lunch en afsluiting met warme soep en snack

 • Eendaagse workshop van 10:00 tot 17:00 op een unieke locatie in Tilburg. De investering voor deze workshop is €375,- (excl. btw). Clubleden krijgen 20% korting.

 Begeleiding op de dag door 

1H0A4523_edited_edited.jpg

 Anastasia & Lisanne 

Oprichters van de YLC met 13 jaar leidinggevende ervaring. Energiek, praktisch en oplossingsgericht. Vind je het soms moeilijk om te geloven dat je kunt bereiken wat je wilt bereiken. Geen zorgen, wij geloven voor ons allebei, net zolang tot jij dat ook doet. 

Scherm­afbeelding 2023-06-05 om 20.03.52.png

 Linde van der Heijden 

Sinds 2016 coach ik mensen in diepe ademhalingstechnieken en koud training. 

Ik ben op expeditie gegaan naar Polen waar ik ademhalingstechnieken leerde, elke dag in ijswater zwom en ik heb een berg heb beklommen waar het -30 graden was op de top, met enkel een bikini aan. Deze extreme omstandigheden leerden mij te vertrouwen op mijn lichaam en goed te luisteren naar de signalen die mijn lijf gaf. En dat vertrouwen en die kracht geef ik graag door!

Aanmelden workshop
28 november 2023 - uitverkocht
Nieuwe datum:
12 maart 2024

Selecteer een optie
bottom of page