top of page

Hi, ik ben Anastasia

Een aantal dingen die je over mij moet weten...

Ik ben zowel spiritueel (of zoals sommigen het noemen: zweverig) als extreem concreet en to-the-point. Niet bang om je te vertellen hoe ik naar zaken kijk oftewel liefdevol confronterend en speel graag met mijn comfort zone. Niks is mij te gek en ik zie overal een uitdaging in. Of je het nu hebt over een Wim Hof ijstraining, stilte retraite of een Special Forces training, ik heb het allemaal gedaan. Ik ben creatief, lees graag 10 boeken tegelijkertijd en ik heb bel angst met salesambitie (niet de beste combinatie kan ik je vertellen). Benieuwd naar de rest van mijn verhaal? Lees dan vooral verder.

'Ik ga het helemaal anders doen'.

Was een gedachte die mij deed besluiten om op mijn 24ste leidinggevende te worden. Ondanks mijn gedrevenheid, ervaring en gezonde spanning, voelde ik me regelmatig onzeker in mijn rol. Opeens was ik leidinggevende en waren alle ogen op mij gericht. Naast het eigen maken van mijn nieuwe rol, verviervoudigde de verwachtingen van iedereen om mij heen. Ik vroeg me regelmatig af of ik de juiste dingen deed en maakte veel fouten. Fouten die voortkwamen vanuit mijn ego, onwetendheid en het ontbreken van een basis die verder reikte dan managementmodellen en theoretische kaders. Dit in combinatie met ‘alles zelf willen doen’ en geen hulp vragen, is mij uiteindelijk duur komen te staan. Ik verloor de liefde voor mijn rol als leidinggevende.

En toen werd ik moeder! Ik zag plotseling hoe kwetsbaar, magisch en snel het leven eigenlijk is. Er ging een knop om. Ik nam een sabbatical en begon aan mijn persoonlijke zoektocht. Na een reeks van studies, coaching, retraites, boeken en seminars, ontdekte ik hoe belangrijk het is om jezelf echt te kennen. Jezelf zijn en blijven is het moeilijkste wat er is en onze gedachten, emoties en gedrag kunnen ons flink in de weg staan. Hoe je uiteindelijk bent is namelijk een directe reflectie op alles wat je doet. Of het nu gaat om je rol als ouder, partner, collega of leider. Dit inzicht had ik graag willen hebben toen ik begon als leidinggevende. 

Vanuit hier is mijn droom: Leadership Club ontstaan. Een veilige en inspirerende plek voor leiders om met een stevige fundering te starten aan hun leiderschap carrière. Want uiteindelijk is je team een weerspiegeling van je gedrag, gewoonten en mindset. Of met andere woorden: 

Mensen doen niet wat je zegt, maar wat ze zien.

  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page