top of page

Hi, ik ben Lisanne

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Met een torenhoge hartslag nam ik de telefoon op. 'Gefeliciteerd, je bent het geworden', zei de stem aan de andere kant. Yes!

26 was ik, toen ik aangenomen werd als manager. Ik ben doorgegroeid vanuit een expertstatus naar leidinggevende. Ik ging daarmee leidinggeven aan mijn eigen collega’s. Ik herinner me nog goed dat ik behoorlijk in verwarring wakker werd op de dag dat ik in mijn nieuwe functie startte. Want: hoe werkt dit dan? Ik word op maandagochtend wakker en plak opeens de stempel van manager op mijn voorhoofd? Dat gelooft toch niemand?

1H0A4612.jpg
1H0A4612.jpg

Ik heb het mezelf in deze begin periode behoorlijk moeilijk gemaakt.

Ik wilde het vooral heel graag goed doen. Ik zou degene zijn die de resultaten ging verbeteren én ik zou de voor iedereen aardige manager zijn. Ik zou laten zien dat wat eerder onmogelijk leek, toch mogelijk was én ik zou de relaxte vrolijke persoon blijven die ik altijd al was. Ik zou het team tot grote hoogte laten stijgen én iedereen aan boord houden. 

 

De ommezwaai kwam toen ik de kans kreeg om deel te nemen aan een ontwikkeltraject voor leidinggevenden. Ik kreeg daar antwoord op vragen als: wie ben ik als persoon en daarmee als leider, wat maakt dat ik doe wat ik doe en dat ik reageer zoals ik reageer? Hierdoor zag ik in dat mijn verwachtingen en overtuigingen over hoe ik van mezelf moest zijn als leidinggevende niet helpend waren. Ik ben met een andere bril naar mijn leiderschap gaan kijken, dit gaf rust, meer plezier en vertrouwen voor zowel mijzelf als voor mijn team. 

Vaak kom je er achteraf pas achter dat leidinggevende worden een behoorlijke omschakeling is. Met de kennis van nu gun ik elke beginnend leidinggevende een bepaalde vorm van ondersteuning. En dat ik daar met ons bedrijf aan bij mag dragen, vind ik fantastisch! 

Wie ben ik?

Kenmerkend voor mij is het bijna vermoeiende optimisme dat ik in me heb. Ik ben een stadsmeisje, een cappuccino’tje mag niet verder dan 2 min lopen verwijderd zijn. Moeder zijn van 2 bloedjes van kinderen heeft me tot nu toe de grootste levenslessen opgeleverd, ondanks alle gevolgde trainingen en mijn masterstudie.

Ik ben verslaafd aan eten (raak lichtelijk in de stress als ik geen eten binnen handbereik heb) en schoenen. Wintersport is mijn all time favourite vakantie, waarbij ik de ene dag ski en de volgende dag snowboard. Ik kom uit een ondernemersgezin.
Mijn vader zei altijd: kan niet ligt op het kerkhof. En deze uitspraak vormt de basis voor mijn ontembare doorzettingsvermogen. Het lijkt me leuk om jou ook te leren kennen!

8d5e8189-fc94-4427-a118-9b1c95e313b9.JPG
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page