top of page
Image by Link Hoang

SUMMER SCHOOL
LEADERSHIP KICK START

WAT WIL JIJ DEZE ZOMER LEREN?

De zomer staat weer voor de deur; de perfecte tijd om je nieuwsgierigheid de vrije loop te laten! Gebruik deze periode om te reflecteren, nieuwe kennis op te doen en samen met andere leergierige mensen verdieping te zoeken.
 

Bij onze Summer School draait alles om ontspannen inspanning. Je volgt meerdere dagen een programma met een vaste groep van maximaal 20 deelnemers, waarin intensief leren, reflectie, gesprekken en gezelligheid elkaar afwisselen. Heerlijke lunches, snacks en een afsluitende borrel zijn inbegrepen! Gun jij jezelf dit als leider?

Het goede voorbeeld geven, besluiten nemen, motiveren, aanspreken, lange en korte termijn doelen stellen, luisteren, problemen oplossen, samenwerking aanmoedigen en ook nog een beetje op jezelf letten en gezond blijven. 

Geen functie doet een beroep op zoveel verschillende competenties als een leidinggevende functie. Je staat de hele dag 'aan' en vanuit alle kanten worden dingen van je verwacht. Dit vraagt zowel fysiek als mentaal veel van je.

 Herkenbaar? 

Je bent moe. Je werkt keihard en het lijkt alleen maar meer te worden in plaats van minder. Je maakt niet de impact die je voor ogen had.
 

Je maakt duidelijke afspraken maar mensen houden zich er niet aan. Je raakt teleurgesteld of lichtelijke geirriteerd omdat het resultaat niet is wat je had verwacht en afgesproken. En je hebt het al zo druk! 
 

Je was toe aan de volgende stap en wilde meer invloed hebben op de ontwikkeling en groei van mensen. Maar door de waan van de dag kom je er nauwelijks nog aan toe. 
 

Waar je voorheen vooral goed moest zijn in een specifieke taak, vraagt nu alles en iedereen om je aandacht. Je geeft steeds minder je eigen grenzen aan en bent zoekende in hoe nu verder.
 

Meer dan voorheen ben je op jezelf aangewezen. Als je een beetje geluk hebt binnen je organisatie wordt je gecoacht door een collega leidinggevende. Maar is dat ook wie jij wilt zijn als leider? Je legt maar een keer een basis aan voor de toekomst.

Image by Ksenia Makagonova

Na deze Summer School

Staat het fundament voor je leiderschap carrière als een huis! Niet een kopie van een toevallige collega of managementstijl van je organisatie maar 100% authentiek, 100% jij. Een stevige basis waar je je carrière op kunt voortbouwen.

Weet je wie je bent als leider, waar je voor staat en hebt concreet voor ogen welke impact je wilt gaan maken. Je doelen zijn helder, je actieplan ligt klaar en je weet hoe je het gaat implementeren in de praktijk.

Ben je op de hoogte van actuele, evidence-based kennis over leiderschap, je hebt helder wat bij je past en waarmee je effectief leiding kunt geven aan jezelf en je team.
 

Heb je focus en ervaar je meer plezier. Door je persoonlijk samengestelde toolbox weet je ook hoe je dit in de toekomst kunt blijven vasthouden als het even tegenzit.

 ' Heb ik echt een coach nodig? ' 

Is een van de meest gestelde vragen. Ons antwoord hierop is: 

 

"Je weet niet, wat je niet weet. "

 

Jouw kijk op de wereld is net zo uniek als je DNA. Wij hebben de skills om je in te laten zien dat niet alles is zoals jij het ziet, maar dat het is zoals jij bent op een specifiek moment. 

 

Van olympische atleten tot zakelijke en politieke leiders, de beste hebben een coach. Geloof je dat ze zonder coach tot het uiterste zouden presteren? Waarom moet een leidinggevende, die een grote verantwoordelijkheid draagt binnen zijn team en organisatie, het helemaal zelf uitvogelen? De echte vraag is: gun jij jezelf dit?   

 

Een coach is er niet om met je mee te praten, om binnen de gebaande paden te blijven of om je te dwingen de dingen op zijn manier te doen (wij in ieder geval niet). Wat een goede coach biedt is begeleiding op basis van eigen ervaringen, gemaakte fouten en de nieuwste kennis. Om ervoor te zorgen dat jij met een voorsprong in de actiestand komt en blijft groeien in je leiderschap. Want er is een wereld van verschil tussen weten wat je moet doen en dit ook écht doen. 

Waarom bij de Young Leadership Club?

 • Concrete expertise: wij zijn niet all over the place maar hebben focus op beginnend leiderschap.
   

 • 13 jaar managementervaring: wij zijn zelf leidinggevenden geweest en hebben samen 13 jaar ervaring in het management vak.
   

 • Wij tillen je over je eigen excuses heen.
   

 • Energieke en oplossingsgerichte coaches. Vind je het moeilijk om te geloven dat je kunt bereiken wat je wilt bereiken. Geen zorgen, wij geloven voor ons allebei, net zolang tot jij dat ook doet.
   

 • Adviezen en opdrachten die je direct kunt toepassen in de praktijk, want we weten: je hebt het al druk genoeg. Hiervoor maken we gebruik van Nudges. Wat zijn nudges horen we je denken? 

 ' Wanneer je het geleerde echt tot uitvoering brengt ' 

Om dit mogelijk te maken werken wij met nudges. Nudges zijn korte, wetenschappelijk onderbouwde suggesties die leiden tot impactvol gedrag.

 

Onze nudges zijn gepersonaliseerd en ontworpen om specifiek gedrag te triggeren rondom het geleerde. Want alleen leren is niet voldoende. Het begint met leren en begrijpen, maar vervolgens is het zaak om te focussen op de daadwerkelijk gedragsverandering. Op deze manier integreren wij onze training gemakkelijk met de werkomgeving en dagelijkse praktijk van de leidinggevende. Deze nudges zorgen voor effectieve micro-acties gedurende de gehele periode van ons programma en ver daarna.

 Be a better leader in a minute per week 

Na een aantal dagen op de hei of het volgen van een training zijn we vaak vastberaden, geïnspireerd en gemotiveerd om het geleerde in de praktijk te brengen. Maar als we vervolgens weer druk of gestresst zijn, vergeten we onze nieuwe ideeën of vaardigheden toe te passen en vallen we terug op onze oude gewoontes. Daarom geloven wij dat echte leiderschapsontwikkeling on the job gebeurt, met kleine stapjes en vallen en opstaan. 

 

Wij zijn op zoek gegaan naar een manier om je aan te moedigen om frequent kleine en makkelijk uitvoerbare acties te ondernemen die, wanneer ze herhaald worden, tot langdurig succes leiden. 

 

Neem bijvoorbeeld Tim. Tim wil graag een goede manager zijn en is daar erg druk mee. Hij rent van de ene meeting naar de andere, wisselt van de ene taak naar de andere spreadsheet. Hij komt er daardoor nauwelijks aan toe om even stil te staan bij  de goede prestaties van zijn team of het voeren van een écht gesprek met een teamlid.

Gedurende onze trainingen zijn wij voor Tim een soort mini coach, die op zijn schouder zit (we weten dat dit een beetje gek klinkt). Zo nu en dan fluisteren we hem in: ‘pssst, hey Tim, probeer in je volgende teamoverleg eens af te trappen met het uitspreken van een compliment richting iemand die recentelijk iets bewonderenswaardigs heeft gedaan’. 

 

Deze reminder is een voorbeeld van een ’nudge’, oftewel: een ‘duwtje in de goede richting’. 

groen.png

 Bouw in 3 weken de fundering voor jouw leiderschap carrière 

Image by 煜翔 肖

Start

Club La Parade Scheveningen

08/07/24

Image by Raphaël Biscaldi

Verdieping

Club La Parade Scheveningen

22/07/24

Image by Mateo Giraud

Integratie

Club La Parade Scheveningen

05/08/24

Kick start je leiderschap is een praktisch en persoonlijk summer school leiderschapsprogramma voor young professionals met een leidinggevende functie.  Het programma bestaat uit een aantal onderdelen:

Image by Braden Collum

Intake

Het programma start met een intake en vragenlijst waarbij we uitgebreid ingaan op jou persoonlijke situatie en uitdagingen. Tijdens iedere sessie staat een specifiek thema centraal inclusief oefeningen en opdrachten.

Image by Jakob Owens

Doen & ervaren

Dit programma is effectief omdat je in de actiestand komt. Tussen de sessies door ga je aan de slag met kleine opdrachten en experimenten om het geleerde toe te passen en uit te proberen in de praktijk.

20181120_UWV_Event.25.jpg

Club membership

Naast onze begeleiding krijg je 1 jaar toegang tot de besloten Young Leadership Club. Inclusief een community met gelijkgestemden, maandelijkse focus time momenten en motivatieberichten.

Twijfel je nog?  Plan hier gratis je sessie met ons in.

bottom of page